24 Nisan 2014 Perşembe

***cheesecake***

***cheesecake***


Malzemeler: 

Tabanı için
  •  1.5 paket Burçak Bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (60-70 gr)
Kreması için
  • 400 gr labne peyniri
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un (tepeleme değil)
  • 1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme değil)
  • 1 paket vanilya
 Uzeri icin
  • 250 g çilek
  • 1 paket tart jölesi
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
  • Tabanı için bisküvileri rondoda ufalayın.
  • Tereyağını eritin ve bisküviler ile karıştırın.
  • Yuvarlak yada dörtgen kabınıza (yaklaşık 24-26 cm çapında) tabanına bastırarak yayın.
  • Toz şekeri,kremayı ve labne peynirini bir kaba alıp toz şeker eriyip,karışım kıvam alana kadar çırpın.
  • Nişastayı,unu,vanilyayı ekleyip bir çırpma teli ile karıştırın.
  • En son yumurtaları da tek tek kremaya ekleyin ve çok az daha karıştırın.
  • Bisküvi tabanının üzerine döküp onceden ısıtılmış 170 - 180 derece fırında pişirin.
  • Kekin çatlamaması için, fırının icinde ısıta dayanıklı bir kasede su koyun... 
  • Kek parlaklığını kaybettiyse ve ortası sallanmıyorsa pişmiş demektir. Daha fazla pişirmeyin.
  • Üzeri için: yıkayıp parçalara böldüğümüz çilek ve şekeri ocağa alıp şeker eriyene kadar pişirip kapatıyoruz. Jölesini de tarife göre hazırlıyoruz. Şekerli çileği kekin üzerine boşaltıp jölemizi de üzerine paylaştırıp 3 saat dinlendirdikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun…













1 yorum: