Malzemeler:
Tabanı için
- 1.5 paket Burçak Bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağ (60-70 gr)
Kreması için
- 400 gr labne peyniri
- 200 ml krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 2 çorba kaşığı un (tepeleme değil)
- 1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme değil)
- 1 paket vanilya
Uzeri icin
- 250 g çilek
- 1 paket tart jölesi
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
- Tabanı için bisküvileri rondoda ufalayın.
- Tereyağını eritin ve bisküviler ile karıştırın.
- Yuvarlak yada dörtgen kabınıza (yaklaşık 24-26 cm çapında) tabanına bastırarak yayın.
- Toz şekeri,kremayı ve labne peynirini bir kaba alıp toz şeker eriyip,karışım kıvam alana kadar çırpın.
- Nişastayı,unu,vanilyayı ekleyip bir çırpma teli ile karıştırın.
- En son yumurtaları da tek tek kremaya ekleyin ve çok az daha karıştırın.
- Bisküvi tabanının üzerine döküp onceden ısıtılmış 170 - 180 derece fırında pişirin.
- Kekin çatlamaması için, fırının icinde ısıta dayanıklı bir kasede su koyun...
- Kek parlaklığını kaybettiyse ve ortası sallanmıyorsa pişmiş demektir. Daha fazla pişirmeyin.
- Üzeri için: yıkayıp parçalara böldüğümüz çilek ve şekeri ocağa alıp şeker eriyene kadar pişirip kapatıyoruz. Jölesini de tarife göre hazırlıyoruz. Şekerli çileği kekin üzerine boşaltıp jölemizi de üzerine paylaştırıp 3 saat dinlendirdikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun…
ellerine sağlık canım benım *-*
YanıtlaSil